Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Kako tapecirati stolac bez pomoći tapetara
... ... ... 
Korak po korak
0
4191
Gost iskonstruktor
Kako tapecirati stolac bez pomoći tapetara
Često nam se desi da nasljedimo ili pronađemo stari stolac zanimljivog oblika ali je sjedalica u jako lošem stanju ili u potpunosti nedostaje. Obično je za izradu nove sjedalice potrebno potražiti pomoć stolara i profesionalnih tapetara, ali u nekim slučajevima sjedalicu možemo izraditi i sami. Evo jednog od jednostavnijih načina ...
Stolac bez sjedalice, brusni papir granulacije 80 i 120, akrilna boja 2u1 (sadrži i temeljnu boju), kist, spužvasti valjak sa drškom, posuda za boju, tapetarska klamerica, jutene gurtne, raznobojne špage, škare, metar
Stolac prvo pobrusite brusnim papirom granulacije 80 kako biste što lakše i bolje uklonili staru boju. Nakon toga površinu zagladite brusnim papirom granulacije 120. Stolac očistite mokrom krpom a zatim uz pomoć kista i valjka nanesite boju na površinu. Potrebno je nanijeti 2-3 sloja boje ovisno o boji podloge i izabranoj novoj boji.
Nakon što ste izmjerili sjedalicu stolca, gurtne izrežite na željenu dužinu. Poslažite gurtne u niz i oblik kakav želite, kako biste prije njihovog finalnog pričvršćivanja odredili količinu potrebnih traka i razmak između njih. Nakon toga, tapetarskom klamericom gurtne učvrstite za donju stranu okvira sjedalice. Višak gurtne odrežite.
Kako stolac ne bi izgledao jednolično po želji možete dodati šarene ukrasne špage ili trake. Izrežite ih na potrebnu dužinu, provucite između gurtni i učvrstite klamericom na donju stranu sjedalice.
Raznobojne špage kupljene su u "Špage Fil- Bio" , a gurtne u "Pan - prom" trgovini
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.