Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Proljetna preobrazba
... ... ... 
Korak po korak
0
1620
Proljetna preobrazba
Sakupljala sam stari namjestaj nekih godinu-dvije: radni stol sa didovog tavana u Kninu, prastaru komodu koju smo nasli ispred susjedove kuce, crni krevet koji sam dobila na poklon prije 10 godina, luster sa hrelica koji sam platila 60 kn, stolicu koju je tata pokupio na povratku s posla sa nekog smetlista, karton i okvire za slike. Soba je prije bila potpuno bijela sa velikim crnim maslackom na jednom zidu. Svaki komad namjestaja prefarbala sam bijelom bojom koju sam pronasla u podrumu, zidove ogletala, posmirglala i pofarbala u sivu, bijelu i narancastu boju. Zidove sam ukrasila okvirima slika koje sam samo prefarbala, od kartona i plasticnih zlica napravila sam ogledalo, a luster posprejala matiranim crnim sprejem. Ovo mi je bila jako dugo vremena zelja koju sam si napokon ispunila. Sve je mojih ruku djelo i napokon sam uspjela razbiti zimsku monotoniju.
Prikupljanje je trajalo nekoliko godina: 1) Zapocelo je velikom bijelom komodom sa slike. Njenu staru sliku nazalost nemam. Na starom je mobitelu koji je trenutno u disfunkciji. Steta. Bila je smeda, sa iskrivljenom gornjom daskom i bez jedne straznje noge. Ostavio ju je susjed ispred svoje kuce. Tata i ja smo ju pokupili, popravili i preuredili. Sada izgleda ovako ko na slici. 2) Stolic je iz grada Knina. Sa tavana moga djeda. 3) Luster je kupljen po cijeni od 60 kn na Hreliću. 4) Crni, puni krevet, kojeg takodjer nemam na slici, sam dobila sam na poklon. 5) Stari okviri za slike 6) Stolica sa smetlišta
Ovo su fotografije sobe prije samog preuredivanja.
Sobu sam ofarbala, naravno, u svoje dvije najdraze boje: sivu i narancastu. Na dimnjak smo mama i ja nacrtale puzice kako bi imitirale tapetu.
Stare okvire sam prefarbala u boje suprotnih zidova i naslagala kao na slici. Kupila sam plasticne zlice. Izrezala njihove gornje djelove i poredala ih u krug na izrezanu kartonsku kutiju. Tako sam dobila okvir u koji sam kasnije stavila ogledalo. Prefarbala sam okvir u narancastu boju i stavila na sivi zid.
Ovako soba izgleda sada. Uz sve navedeno, luster od mesinga smo matirali crnim matt sprejem. Stari krevet je prefarban u bijelo. Stolica takodjer. Jedini kupljeni GOTOVI predmeti su tepih i posteljina. Sve ostalo je prikupljeno, restaurirano, oporavljeno. :)
Komentari
Još nema komentara