Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Mini vrt
... ... ... 
Korak po korak
0
5433
Mini vrt
Pomalo neobičan ukras od biljaka u žarulji :)
Žarulja, nožić, ukrasno kamenje, zemlja, biljke, žica.
Uzmite običnu žarulju pa nožićem odrežite vrh grla. Zatim pažljivo ispraznite unutrašnjost. Imajte na umu da to podrazumijeva razbijanje stakla pa preporučam koristiti zaštitne naočale i raditi to nad većom posudom ili kutijom u koju jednostavno sipate neželjene ostatke.
Žarulju postavite na čašu da bi uspravno stajala te sipajte hranjivu podlogu (supstrat), a zatim šljunak, nakon čega postavite biljke. Dodajte dekorativne kamenčiće i vodu te uredite štapićem. Svinite žicu i napravite stalak.
Umjesto vodenih biljaka možete koristiti i kaktuse. U tom slučaju, samo nakosite žarulju, sipajte kamenčiće, a zatim zemlju, ubacite biljke te posložite štapićem.
Jasno je da svaka biljka treba održavanje kako bi uspijevala, zato svoje žarulje držite na mjestu izloženom suncu, dajte im dovoljno hranjivih supstrata i vode. Ukoliko ste ipak malo skeptični, probajte prvo sa tzv. zračnim biljkama, poput Tillandsie, koje iz zraka dobivaju sve potrebne nutrijente, a čiji se korijeni mogu lako prikvačiti za bilo kakvu podlogu. Samo sipajte pijesak, ubacite malo drvca i kamenčića i biljka će biti sretna :)
Komentari
11.03.2016.
hvala :)
11.03.2016.
jako ljepo
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.