Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Papirnati clutch
... ... ... 
Korak po korak
0
6285
Papirnati clutch
U nedostatku torbica živih boja u svom ormaru, odlučila sam biti kreativna i sama si napraviti torbicu koja osvježiti svaku moju kombinaciju. :) Probajte i vi!
1. Stari časopisi 2. Škare 3. Flaks 4. Igla 5. Ravnalo
Izrežite 209 komada papira iz časopisa dužine 22cm i širine 10cm. Torbica će biti složena od 200 komada raspoređenih u 5 lanaca. Svaki lanac će se spojiti od 40 komada papira. Ostalih 9 ćemo koristiti za izradu dna.
Uzmite jedan komad papira, presavijte ga po dužini na pola. Zatim ga raširite nazad i presavijte jednu polovicu po dužini prema sredini. Pripazite na to da papir ne savijete skroz do sredine. S drugom stranom učinite isto. Dvije polovice spojite. Dobivenu traku preklopite na pola. Raširite nazad pa preklopite jednu polovicu prema sredini, isto učinite i s drugom stranom kao što je i prikazano na slikama.
Uzmite dvije trakice i provucite jednu kroz dva džepića druge. Dobro ju zategnite i koristite cik-cak šablonu dok ne završite jedan od pet lanaca.
Ovaj korak poprilično je teško riječima objasniti stoga bih vam preporučila da se koncentrirate prvenstveno na slike. Kako biste spojili lanac uzmite zadnji papir, četrdeseti, te spojite dva kraja. Spojit ćete ih tako da provučete papir kroz džepić gornje trakice, izvana obuhvatite donju te provučete kroz džepić donje pa gornje. Na isti način izradite svih pet lanaca koje ćete potom spojiti uz pomoć igle i flaksa.
Za početak izrade dna torbice izrežite jednu trakicu na pola. Ponovite postupak presavijanja iz trećeg koraka za obje trakice. Jednu trakicu stavite u drugu zatim preklopite vanjskom prema unutra. Unutarnji papirić presavijte preko vanjskog. Nastavite pratiti slike kako bi vam sve bilo jasnije. Kraj unutarnjeg papirića presavijte prema sredini te poklopite s vanjskim i provucite kroz unutarnji džepić. Ovaj postupak ponovite još osam puta kako biste napravili sve što vam je potrebno za dno. Spojite dno iglom i flaksom s prvim lancem.
Komentari
30.04.2016.
Ja sam ju napravila i ideja je odlicna, ali problem mi je veliki povezati je koncem a dno da ne govorim :/
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.