Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Prepravljanje majica (bez šivanja)
... ... ... 
Korak po korak
0
2282
Prepravljanje majica (bez šivanja)
Kada je omiljena dizajnerica objavila da je u prodaju pustila limitiranu seriju T-shirteva, iste sam sekunde online kupila svoje primjerke. "Nema ženske, ok, može muška S!" I klik na Buy. Nažalost, majice su stigle predugačke i preširoke. Mjesecima su stajale na dnu ormara, do spoznaje da ih se pomoću oštrijih škara ipak može 'spimpati' u simpatične topiće...
Pamučni T-shirt, škare. Crna majica će postati topić otvorenih leđa, a bijela crop top.
Korak je isti za obje majice. T-shirt se presavije na pola i odrežu se rukavi, otprilike 2cm od šava. Škare moraju biti oštre. Reže se dužim, sigurnim potezima ruke da ne ostanu vidljivi mali nepoželjni 'zarezi'.
Na crnoj je majici odrezan donji rub odmah iznad šava. Na bijeloj majici je nakon toga odrezan i stražnji dio majice do željene dužine crop topa. Prednja strana je vertikalno razrezana na sredini, rubovi su presvinuti u trokutiće i uklonjen je višak tkanine. Ostatak je svezan u moderan čvorić.
Odrezani rubovi se laganim pokretima razvlače, na rukavima i na dnu topića. Razvlačenjem će se presvinuti prema unutra, pa neće biti potrebno porubljivanje. Ovo će ujedno prikriti i male nesavršenosti nastale prilikom rezanja.
Za crni je topić iskorišten ostatak pamuka s odrezanog rukava da se na leđima sveže čvor. Krajevi čvorića su jednostavno 'pospremljeni' u njegov unutarnji dio.
Topići su gotovi! Vrijeme je za isprobavanje, eventualne sitne popravke i izlazak. (Nakon isprobavanja, na crnoj je majici čvor na leđima premješten malo niže jer se dio iznad prejako naborao. Na bijeloj su majici prejako stršili rubovi, što je popravljeno dodatnim rezom pod malo blažim kutom.)
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.