Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Kako obojiti zidne pločice
... ... ... 
Korak po korak
0
30487
Gost iskonstruktor
Kako obojiti zidne pločice
Sasvim je uobičajeno da tijekom vremena želimo promijeniti izgled prostora u kojem živimo. Bojenje zidova najčešći je makeover kojime relativno bezbolno i u kratkom vremenu možemo postići značajnu promjenu. Ali što ako nam se na "putu ka sreći" ispriječe stare zidne pločice koje se baš nikako ne uklapaju u novi izgled prostora? Zamjena pločica mukotrpan je posao koji zahtjeva pomoć stručnjaka i često ga želimo izbjeći. Postoji li način? Naravno! Tajna je u samo jednom sastojku. Pročitajte kojem...
Za uspješno bojenje pločica potrebni su nam: Dulux Trade Super grip primer, Dulux Trade Diamond Eggshell boja za zidove, krep traka, zaštitna folija, posuda za boju, drška i spužvasti valjak, kist. Uobičajenim sredstvom za odmašćivanje dobro operite pločice i uklonite svu eventualnu prljavštinu, masnoću i prašinu. Podloga mora biti čista i suha.
Krep trakom zaštitite sve površine koje ne želite obojiti, a na pod stavite zaštitnu foliju. Pazite da se ne poskliznete :-)
Nakon što ste otvorili kanticu u kojoj se nalazi Super grip primer, dobro ga promiješajte uz pomoć špatule i izlijte u posudu za boju. Super grip primer je sredstvo koje se nanosi na problematične (neupojne) površine kao npr. metal, pločice i staklo kako bi stvorio kvalitetnu podlogu za boju koju zatim nanosimo na njega.
Uz pomoć kista primerom prvo obojite fuge i kuteve, a zatim, koristeći spužvasti valjak, primerom premažite ostatak pločica. Ostavite da se suši 24 sata.
Nakon što se primer posušio ponovite isti postupak sa bojom za zid i ostavite da se suši prema uputstvima proizvođača. Nakon što se posušio prvi sloj spremni ste za nanošenje drugog završnog sloja boje. U slučaju da je podloga jako tamna a boja kojom bojite površinu svijetla, po potrebi možete nanijeti i treći sloj boje. Izbor proizvođača boje ovisi o vama ali svakako izaberite onu koja je kvalitetna, periva i otporna na habanje kako bi vam boja što duže trajala.
Korišteni primer i boja za zid su na bazi vode stoga se pribor i ruke te eventualni tragovi boje po okolnim zidovima peru vodom dok je boja još svježa. Višak boje treba obavezno isprati prije nego se posuši jer je nakon toga otporna na vodu.
Komentari
08.03.2016.
Pa može biti i trajnije rješenje u kupaonici ako se rad na kraju zaštiti s dvokomponentnim lakom na bazi epoxy smole. To francuzi rade već godinama i jako dobro izgleda ako se fino "izvuku" fuge, a pločice se mogu i oslikavati prije lakiranja ili dekorirati nekom drugom tehnikom: pozlata, shabby, efekti kamena, drva....
03.03.2016.
U principu možete ali bi bilo bolje da umjesto boje za zid koristite boju za beton. Na podu i u tuš kadi obavezno! Dakle prvo ide primer pa boja za beton. Morate biti svjesni da je kupaonica vrlo vlažno mjesto i često se čisti pa zbog mogućih mehaničkih oštećenja to nije trajno već privremeno rješenje, do zamjene pločica.
02.03.2016.
da li tako mogu obojiti i plocice u kupaoni?
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.