Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Pohani sladoled
... ... ... 
Korak po korak
0
5825
Pohani sladoled
Jednostavna priprema - idealan desert!
- sladoled od vanilije 1l (za cca. 10 osoba) - 250-500 g. keksi - 200 g. corn flakes - cimet prema želji - 50-100g. kristal šećer - 3-4 bjelanjka - ulje
Sameljite kekse, zatim corn flakes. Napravite 10 kuglica sladoleda (svaka težine cca. 100 g), umotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na 30 minuta da se sladoled dodatno stisne.
Nakon 30 minuta svaku kuglicu uvaljajte u mrvljeni keks, te zamotajte ponovno u prozirnu foliju i vratite u zamrzivač na 10 minuta kako bi se sladoled i keksi zamrznuli.
Cimet, šećer, kekse i corn flakes pomiješajte u većoj posudi.
Lagano istucite bjelanjak.
Izvadite hladne kugle sladoleda iz zamrzivača, uklonite foliju, te uronite u bjelanjak i suhu mješavinu. Vratite u zamrzivač na dodatnih 10-20 minuta. Ponovite postupak još jednom, a zatim ostavite u zamrzivaču da se stišće 1h.
Ulje dobro zagrijte (mora biti jako vruće). Vadite kuglu po kuglu iz zamrzivača, i ponavljamo postupak paniranja, a zatim odmah stavljamo u vruće ulje. Pržimo 10-15 sekundi. Napomena: - koristite manju ali dublju posudu, kako bi sladoled cijelo vrijeme pečenja bio kompletan u ulju
Vrući sladoled možete poslužiti uz razno razne preljeve prema svojoj želji. Dobar tek!
Komentari
23.02.2016.
;)
23.02.2016.
super, fala ti na odgovoru
23.02.2016.
Radi se kao i kod standardnog pohanja. Prvo bjelanjak, zatim suha smjesa i onda u friđ na zamrzavanje.
23.02.2016.
Slatkač odlično izgleda, no pls možeš li detaljnije opisati korak 6. nije mi baš skroz jasno miješaju li se bjelanjak i suha mješavina u jednu smijesu ili se umače kugla prvo u bjelanjak pa potom u suhu mješavinu?
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.