Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Super duper kiflice
... ... ... 
Korak po korak
0
4420
Super duper kiflice
Malo truda, vrhunski užitak! Idealne su za doručak, večeru, punjene i prazne... :)
- 540 g glatkog brašna - 150 g šećera - 7 g suhog kvasca (1 vrećica) - 8 g soli - 170 g maslaca (sobne temperature) - 300 ml toplog mlijeka - 80 ml tople vode - 1 jaje
Zagrijati vodu, te dodati žlicu šećera i kvasac. Promiješati sve zajedno i ostaviti 10-15 minuta da se kvasac digne.
U dublju posudu pomiješati toplo mlijeko, jaje, ostatak šećera, 130 g maslaca, a zatim dodati kvasac ( ali samo pjenu ).
U smjesu koju smo prethodno promiješali dodavati brašno (žlicu po žlicu) i sol pri kraju. Tijesto vam mora biti elastično, glatko i malo ljepljivo. Kada ste dostigli potrebnu teksturu, radnu površinu pobrašniti istresti tijesto iz posude, te još jednom premijesiti.
Prebacite sada tijesto u dublju nauljenu posudu, pokrite krpom i ostavite da odmara cca. 1h-1:30h.
S obzirom da smo se sada odmorili vrijeme je za malo igranja. Tijesto podijelite na 2-4 kruščića te svaki lagano premijesite, razvaljate i premažite sa rastopljenim maslacem. Režite prvo na polovine, pa na četvrtine, zatim osmine i na kraju na šesnaestine...zamatajte ih prema priloženoj slici. Peciva slažite na lim za pečenje i ostavite da se dižu toliko dugo dok vam se pećnica ne zagrije do 210 stupnjeva C. Pecite ih 18-20 minuta.
Pečene kiflice dok su još vruće premažite rastopljenim maslacem.
Želim dobar tek!
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.