Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Chanel Supermarket otirač
... ... ... 
Korak po korak
1
2315
Chanel Supermarket otirač
Fanovi ove modne kuće sigurno se sjećaju revije Chanel Supermarket iz 2014., na kojoj su kao rekviziti korištene mnogobrojne brandirane kućanske potrepštine. Uz malo mašte i vremena to je itekako moguće. Za početak, u pola sata aktivnog rada moguće je izraditi legendarni Chanel Supermarket otirač.
Natpis povećan na A3 papir za šablonu, otirač, višenamjenska boja u spreju, selotejp, zaštitna traka, metar, škare, skalpel, pribadače, rukavice.
Zaštitnom trakom najprije je potrebno iscrtati rub okvir Chanel Supermarket otirača. Struktura otirača je malo zeznuta, pa je potrebno jače pritiskati.
Malim skalpelom bez žurbe i najpreciznije moguće izrezuju se slova kako bi pripremili šablonu za sprejanje.
Nakon što su sva slova izrezana, šablona se stavlja na otirač. Pribadačama se učvršćuju sva slova na mjestima gdje je to potrebno, da boja ne ulazi ispod rubova. Selotejpom su zaštićena mjesta na kojima je skalpel pri izradi šablone malo "pretjerao".
Ostatak otirača koji treba ostati u originalnoj boji također je zaštićen trakom.
Sprejanje se radi na prethodno zaštićenoj podlozi na otvorenom. Zbog teksture otirača potrebno je više nanosa boje. Ovdje su urađena tri, s razmacima od 15 minuta, koliko je korištenoj boji bilo dovoljno za sušenje površinskog sloja. Nakon zadnjeg nanosa boje, otirač je ostavljen da se suši 45 minuta i tada su skinute zaštitne trake.
Smješten na hodnik, Chanel Supermarket otirač je odmah izazvao oduševljenje susjede, a ubrzo i prve kućne gošće ;) PS. Nemojte biti razočarani finalnim rezultatom, oštre linije je gotovo nemoguće postići na ovakvoj podlozi. To je evidentno i na 'originalnom' otiraču s revije, na kojem se razlijevaju pojedina slova. A ako je dobro Karlu Lagerfeldu, dobro je i njegovim fanovima ;)
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.