Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Maskirani keksi (Pandas wannabe)
... ... ... 
Korak po korak
0
2571
Maskirani keksi (Pandas wannabe)
Panda keksi :) Prhki i s ljutkastom aromom koja iznenadi nakon tamne čokolade.
100 g pšeničnog brašna T-850 100 g pšeničnog integralnog brašna mali prstohvat soli 4 velike žlice kokosovog šećera 1 žličica Garam Masala začina 1/2 žličice sitno ribane narančine korice 70 g bio margarina 60 ml sojinog mlijeka s vanilijom 200 g tamne čokolade (70%) kokos
Isprintajte grafiku i izrežite škarama. Širina originalne grafike je oko 11 cm, možete ju smanjiti po želji.
Margarin i mlijeko trebaju biti rashlađeni. Pomiješajte brašna i suhe sastojke. Dodajte komadiće margarina i miješajte dok ne dobijete mrvice. Polako dolijevajte mlijeko, dok se sve ne spoji u tijesto. Kratko mijesite, umotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak pola sata. Tijesto razvaljajte između dva papira za pečenje na debljinu oko 7 mm. Škarama izrežite isprintane oblike i položite na tijesto. Oštrim šiljatim nožem pratite rub oblika i izrežite tijesto.
Ako želite da budu na štapićima kao na slici, u sirovo tijesto, u sredinu upiknite štapić za ražnjiće (lukavo je u tijesto zabiti tupi dio štapića, kako bi oštar ostao s donje strane, pa ćete ga lako upiknuti u npr jabuku :). Nemojte ga ubosti preplitko, barem do sredine visine na tom dijelu (cca do razine očiju). Lagano pritisnite tijesto na mjestu gdje ste uboli štapić. Poslažite na papir za pečenje i pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Keksi bi trebali ostati svijetli, zlatne boje s donje strane. Kada ih izvadite iz pećnice bit će lomljivi i mekani, ali hlađenjem će dobiti na prhkosti i postati čvrsti. Ohladite ih na sobnoj temperaturi.
Na pari otopite čokoladu. Postavite svaki keks na mrežicu i prelijte s gornje strane (dodatno nanesite deblji sloj čokolade oko čačkalice). Posipajte kokosom ostavljajući prostor oko očiju i uši prekriven samo čokoladom. Ostavite da se ohladi do kraja i čokolada se stvrdne.
Ove kekse možete naravno napraviti i s običnim kalupima, ili bez kalupa. Ako ih radite za djecu umjesto Garam Masale stavite samo cimet, vaniliju,… ili neke druge začine koje volite, a manje su ljuti. Tada smanjite količinu začina.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.