Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Opaka maska
... ... ... 
Korak po korak
0
1680
Opaka maska
Izrada vlastite maske za maškare.
Potreban materijal: balon, 30-tak listića toaletnog papira (troslojnog bijelog po mogućnosti) ili 15-tak listova kuhinjskih ubrusa (na roli), 0.15 dl ljepila za drvo (najjeftinijeg), dvije velike žlice običnog bijelog glatkog brašna i ok 0.75 dl obične vode. 1: U posudu dodajte vodu, brašno i ljepilo za drvo i dobro izmješajte (do gustoće koje je inače ljepilo za drvo otprilike). 2: Napušite balon i toaletni papir natrgajte na male komadiće. 3: Kistom lagano nanesite pripremljeno ljepilo na balon i na njega poslažite komadiće papira u slojevima (svaki sloj opet premažite ljepilom). U ovom koraku preporučam staviti više slojeva na podloga bue čim čvršća. Kad završite ostavite na toplom preko noći da se dobro osuši. Ovo će biti podloga za kalup.
Potreban materijal: marker ili flomaster, škare, 2 x 30cm^2 spužve debljine 1cm, malo silikona ili običnog ljepila. 1: Nakon što se podloga dobro osušila izvadite balon. 2: Na komadu spužve nacrtajte oblik maske i izrežite ga kao na slici (ako imate deblju spužvu dovoljan vam je jedan komad na kojem možete napraviti konture vrhom škara pa će maska još bolje izgledati). 3: Spužvu zatim zalijepite na podlogu koju ste napravili u prethodnom koraku (da bi spužva dobro prianjala na podlogu možete ju dodatno pričvrstiti selotejpom). Napomena: nemojte koristiti superljepilo jer će ono "pojesti" spužvu. Nakon što ste fiksirali spužvu na podlogu ostavite da se osuši.
Potreban materijal: špahtla i kit za auto. Ovaj korak možete i preskočiti, ali ja sam imao auto-kita koji se već počeo sušiti pa sam ga iskoristio da kalup bude čvršći. Sa špahtlom nanesite kit na kalup i spužvu te ga po želji još malo oblikujte.
Potreban materijal: malo alu-folije, 0.5 l obične vode, oko 0.30 dl ljepila za drvo, 4 velike žlice bijelog glatkog brašna, kist i 5 listova papira iz dnevnih novina. 1: izmješajte vodu, brašno i ljepilo za drvo (do gustoće koje je inače ljepilo za drvo otprilike). 2: Nakon što se kalup dobro osušio njega prekrijte sa alu folijom kako bi poslje mogli masku skinuti sa njega. 3: Tako pripremljen kalup premažite ljepilom i kao i u prvom koraku u slojevima slažite prethodno natrgane komadiće novinskog papira i svaki sloj premažite ljepilom (čim više slojeva stavite maska će biti čvršća). Nakon što ste gotovi ostavite masku na toplom preko noći da se dobro osuši.
Potreban materijal: skalper, škare, tanak kist, malo autolaka u spreju, malo crnog laka i bezbojni lak za završni sloj (ako nemate lak možete koristiti i akrilne bolje) 1: Kad se maska dobro osušila pažljivo je skinite sa kalupa, izrežite rubove da maska bude jednaka i ravna te izrežite skalpelom rupe za oči. 2: Nakon toga u tankim slojevima nanesite autolak (ja sam koristio dva; svijetliji za prednju stranu maske i tamniji za bočne strane da maska dobije bolje konture) i ostavite sat/dva da se lak osuši. 3: Zatim tankim kistom crnim lakom iscrtajte oko očiju kao na slici i iscrtajte usta (po završetku ostavite da se malo osuši crni lak). 4: Na kraju nanesite bazbojni lak u dva sloja za sjaj.
Nakon što se maska dobro osušila, spremna je za upotrebu. :-)
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.