Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
DIY difuzor mirisa
... ... ... 
Korak po korak
0
7522
DIY difuzor mirisa
Odabir osobno najdražeg mirisa i njegovog intenziteta su, uz znatnu uštedu, glavne prednosti DIY difuzora mirisa.
Bočica uskog grla, štapići, omiljeno esencijalno ulje, baby ulje, votka.
Difuzor je moguće izraditi od bilo koje bočice ili vaze visine 10-ak centimetara i (obavezno) uskog grla koje će spriječiti brzo ishlapljivanje mirisa. Doma sam pronašla samo bočicu od sirupa protiv kašlja odgovarajućeg opisa, pa je ista dobila mali makeover u obliku tamno zlatnog akrilnog laka.
Za difuzor su najbolji štapići od ratana, no kako ih je kod nas teže nabaviti ovdje su korišteni štapići od bambusa. Ostali / obični štapići za ražnjiće su najmanje omiljeni jer teže upijaju miris. Bambus štapići su kupljeni u Vrutku, visine su 20 cm a škarama su porezani njihovi špicasti vrhovi.
Najvažniji i najzanimljiviji dio: izrada mirisa. Najprije se u bočicu ulijeva baby ulje (1/2 bočice), zatim čep votke i na kraju esencijalno ulje po vlastitom izboru. Počinje se s 15-20 kapi i dolijeva još ovisno o željenoj jačini mirisa. Mješavinu tekućina potrebno je dobro promiješati. Umjesto votke može se koristiti alkohol, dok je umjesto esencijalnog ulja u ovaj miris za dom moguće uliti kapi omiljenog parfema.
Na kraju još treba pričekati da štapići upiju miris, koji će se lagano širiti prostorijom. Povremeno okrenuti.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.