Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Nemo, kostim za maškare
... ... ... 
Korak po korak
0
3232
Nemo, kostim za maškare
Vrhunac je karnevala / maškara! Pokazat ću vam kako se, uz malo truda, može napraviti efektna maska od spužve. Inspiracija mi je bio Nemo, mala znatiželjna ribica iz našeg omiljenog crtića.
Upotrijebila sam: •spužvu debelu 1 cm, dimenzija 1 x 2 m (27 kn) •pigment (na slici od Jupola) narančasti i crni ( oko 10 kn po bočici) •sprej, novinski papir, škare •pištolj za plastiku, iglu i konac
Na novinskom papiru dimenzija 1 x 1 m (što je polovica spužve) sam nacrtala konture buduće ribe i precrtala na spužvu. Kliknite na sliku da se bolje vidi - nacrtala sam točno gdje će što biti. Onda sam izrezala tijelo ribe, ove novinske"krojeve" sam ostavila za poslije - tijelo ribe 2 puta, rep isto 2 puta, oči 2 puta, bočne peraje dva puta. Leđne i donje peraje po jedan put.
Sada ide bojanje - u neki sprej koji vam je pri ruci, npr. od sredstva za pranje prozora ili kupaltila ili sl, ulije se jedna bočica pigmenta i još dvije te iste bočice vode, dobro se izmučka i pospreja se spužva. Krojevi od novina se polože na spužvu na onim mjestima gdje će ostati samo bijela boja, odnosno boja spužve. Ja sam još, za svaku sigurnost, rubove novina još osigurala pribadačama, da mi se slučajno kroj ne podigne pa mi se ofarba ta zona.
Kad je boja lijepo prekrila cijelu površinu ribe, pažljivo se podigne kroj, da se boja sa njega ne razlije. Sada se obojani dijelovi moraju osušiti, najbolje preko noći.
Kad se narančasta boja skroz osuši, prelazimo na bojanje drugom bojom. Ove crne rubove sam napravila tapkajući spužvicom; u čašu od jogurta sam ulila malo crnog pigmenta, dodala malo vode, promiješala i umočila rub male spužvice (od ostataka) i tapkala po rubu narančaste boje pazeći da mi ne kapne. Neka se opet dobro posuši. Ja za ove svoje kretivne egzibicije imam posebnu prostoriju u kući gdje mogu svašta raditi, bez straha od štete. A i služi mi za sušenje ;)
Kad se spužva dobro osuši, složi se lice na lice i sa unutarnje strane se ručno pripunta / sašije. Jedini otvori koji se ostavljaju su otvor za rep i sa donje strane ribe / trbuh (tamo se ulazi). Na ovoj slici se lijepo vidi kako sprejanjem boja ne prodire kroz spužvu, nego samo oko 1 mm - sasvim dovoljno! Za jednu ribu sam potrošila 1 narančasti pigment i jako malo crnoga.
Sad je vrijeme za ljepljenje. Najbolji način za ljepljenje spužve mi se pokazao pištolj za vruće plastične patrone. Lijepite pažljivo jer su moguće opekline. Ja sam razvila svojevrsni imunitet na to ;) Sve peraje se lijepe samo na rubovima, tako i bočne.
Ovako izgleda moj Nemo, ima jednu malu... ...i jednu veću peraju! Oči su mu od spužve na koju sam pištoljem zaljepila crni krug od vinila (samoljepljive tapete). (Na vrhu ove bijele crte sam izrezala otvor da se vidi hodati.)
A Nemo ne ide nigdje bez svoga tate.
Najbolji prijatelji!
A gdje je Scarface? On se navodno oženio i dobio sina. Ovo je Scarface Junior. Uopće nije strašan.
I tako je vesela i šarena povorka ribica prošetala Pirovcem. /U povorci smo svi bili u "moru" napravljenim od nekoliko starih plahta spojenih zajedno tako da nam se noge nisu vidjele./
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.