Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Maskota zečice
... ... ... 
Korak po korak
0
2362
Maskota zečice
Moja zečica :) Puno truda,sati i dana je uloženo za ovu masku,ali mi nije žao niti jednog trenutka.Najviše mi se raduju dječica,ona kod kuće i ona s kojima radim u školi,a veliko veselje će im biti i za Uskrs kada im ovakav zeko donese slatkiše :)
Stiropor,ljepilo (pištolj),brusni papir,skalpel,ručna pila,novinski ili bijeli trgovački papir,brašno i voda,žica,boja za beton i akrilna boja ( crvena,plava i crna),malo bijelog i roza platna... Od velike kocke stiropora treba oblikovati oblik glave po želji. U ovom slučaju glavu zeca.
Izmjeriti kolika treba rupa za glavu pa ju izbušiti,a zatim na određenom mjestu koji odgovara da možete gledati,skalpelom izbušiti oči. Te nacrtati gdje će se nalaziti nos i usta.Prema nacrtanom gdje smo označili nos i usta,izrezati i oblikovati skalpelom i brusnim papirom...
Brusnim papirom izgladiti grube dijelove i istaknuti obraze,nos i usta...
Napraviti smjesu od brašna i vode,malo gušće od smjese za palačinke.Iskaširati glavu smjesom -novinskim papirom ili bijelim trgovačkim kao na slici,natrgati papir na manje komade,umakati u smjesu i lijepiti dok sve ne pokrije,može i više slojeva da bude što više ravno i glatko.
Kada se osuši oblikujte uši od žice i učvrstite u glavu vrućim lijepilom te izrežite od ostatka stiropora nos i oblikujte brusnim papirom.Uši također kaširati na isti način kao i glavu,samo treba više slojeva papira.Nos i zube napravit od ostatka stiropora,ovdje sam koristila stirodur koji je malo finiji za te stvari,ali može i od običnog.
Nakon što se sve dobro osuši možemo krenuti sa bojanjem :) Prvo sam sve prebojala u bijelu boju za beton,a nakon toga roza detalje akrilnom bojom pomiješanom s bojom za beton
Za oči nam treba bijelo (prozirno) platno,kao od zavijese.Izrezala sam platnu da odgovara na otvore za oči te zalijepila ljepilom oko ruba.Akrilnom bojom sam opcrtala rubove i nacrtala ostatak detalja,usta,nos,točkice za brkove...i zaljepila brkove od bijelih plastičnih stezača.
Napravila sam roza mašnicu i zalijepila ju kod uha.Na sebi imam bijelu majicu,tajice i roza haljinu.Bijele rukavice i nogavice za cipele ;)
Komentari
19.02.2016.
Hvalaa :)
19.02.2016.
Čestitke na 1.mjestu :)
18.02.2016.
Presretnaaa :D hvala Vam punooo :)
07.02.2016.
majstorski odrađeno! izvrsna ideja i maska, bravo
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.