Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Lego - figura
... ... ... 
Korak po korak
0
1316
Lego - figura
Maska je rađena za veliku grupu, zato je na slikama puno materijala i dijelova, ali se može raditi i kao pojedinačna maska. Kao što vidite na fotkama, likovi su različiti, ali svi su napravljeni od istih materijala: stiropor, karton i papir. Mi smo uživali, nadamo se da ćete i vi.
Pribaviti potreban materijal i alat za rad
Od četiri komada kartona napravimo trup. Prednji i stražnji dio su oblika trapeza, a bočni dijelovi su pravokutnog oblika s otvorima za ruke. Osnova za glavu su dva kruga od stiropora, od kojih je donji šuplji, a gornji puni. Cipele radimo od dva komada stiropora u obliku slova L koja povezujemo kartonom. Na kraju se vidi kako izgleda gotov, osnovni "kostur"
Dva kruga za glavu zarolamo u komad hamera i slijepimo. Napravimo otvor na ustima (kroz koji ćemo gledati), a oči i ostale detalje - obrve, brkove, bradu... nacrtamo flomasterom ili oblikujemo u kolažu i zalijepimo
Od stiropora izrežemo ruke, obojamo ih u žuto ili oblijepimo hamer-papirom
Na hameru kojeg izrežemo u obliku trupa crtanjem ili lijepljenjem komada kolaža izrađujemo željeni lik. Mogućnosti su neograničene, lego figurica ima stvarno svakakvih. Gotove "plahte" lijepimo na osnovu trupa. U istoj boji obložimo i cipele.
Neke moguće kombinacije
Komentari
04.02.2016.
Dovoljan je ovaj žuti hamer okolo da ih drži zajedno
29.01.2016.
Kako se izrađuje glava? Kolutovi od običnog stiropora i između karton da ih drži zajedno?
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.