Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Viseći vrt
... ... ... 
Korak po korak
0
6889
Viseći vrt
Mini viseći/prijenosni vrt za policu koji se može seliti po želji, ili staviti na stol, pod...
Za viseći vrt pripremiti: razne biljke (količina ovisna o veličini kutije), drvena kutija (kupio sam gotovu), zemlja za biljke, čvršći netkani tekstil (da biljke imaju zraka odozgora), klamarica, zaštitne rukavice (može i bez), impregnacija za drvo + kist (može i bez, ali preporučam taj dodatatak).
Kako se radi o drvenoj kutiji koja će biti podvrgnuta vlazi/vodi preporučam da se kutija svakako prvo impregnira bezbojnim lakom i dobro osuši. Treba odabrati foliju koja "diše", koristio sam vrlo čvrsti netkani tekstil kako bi dobro držao zemlju "na mjestu " da ne ispadne. Prema mjerama kutije obložiti dno i stranice folijom i učvrstiti klamaricom.
Napuniti kutiju zemljom, pripremiti udubine u koje će se posaditi biljke. Dobro je izabrati raznovrsne biljke (najviše koliko ih stane, da sve prekriju, a da se ne gnječe). Složiti raspored-kompoziciju kako vam se sviđa.
Sada je potrebno prekriti folijom zemlju odozgo i dobro učvrstiti klamaricom.
Škarama ili skalpelom izrezati rupe iznad udubina gdje dođu biljke. Bolje napraviti manju rupu na početku, npr. samo prorez, pa povećavati ako treba kako bi se provukla biljka kroz foliju tj. njen korijen obložen ostacima zemlje iz teglice.
Ovdje će trebati malo više spretnosti i pažljivosti. Može se upotrijebiti papir da se biljka lakše ugura kroz prorez i da se ne zgnječi. Treba pripaziti na nekoliko stvari: da se sađenje dobro obavi, da korijen ima dovoljno zemlje, da folija dobro pridržava i biljku i zemlju da ne ispadnu (ako treba dodatno na par mjesta provući trake folije između biljaka i krajeve zaklamati). Kad je gotovo najbolje je dobro našpricati vodom. Sa zalijevanjem super oprezno. Tekstil odozgora čuva zemlju od isušivanja. Kutiju položiti na policu na zidu ili odložiti na neku površinu.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.