Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Kasica prasica od plastične boce
... ... ... 
Korak po korak
0
3105
Kasica prasica od plastične boce
Impresioniranje malih susjeda DIY uratcima se nastavlja ;) Za ostvarenje njihovih želja u 2016. izradile smo kasicu prasicu za ušteđevinu od prazne boce velike Jamnice.
Prazna boca Dva dodatna čepa s plastičnih boca Višenamjenski lak u boji po želji Komadić kartona Tempere i kist Škare, skalpel Ljepilo
Veliku bocu Jamnice smo prepolovile, uklonile srednji dio i na preostala dva napravile otvore za ubacivanje kovanica. [Tip]Otvor na donjoj strani boce ne mora biti pravilan niti uzak, neće se vidjeti na finalnoj prasici.
Donju stranu boce ugurale smo u gornju da dobijemo "tijelo" prasice. [Tip] Tu smo se malo namučile zbog oblika boce koju smo imale i zaključile da ćemo sljedeći put koristiti veliku 2,5l Fantu, koja je površinom glatka (uz što oblikom najviše podsjeća na prasicu).
Da kasica može stajati, na njezino smo dno zalijepile dva dodatna čepa prije bojanja. [Tip] Otvor za kovanice nam se pri učvršćivanju nogica malo ukosio, pa ako planirate raditi kasicu pripazite na to ako želite besprijekorni rezultat.
Višenamjenskim lakom na zaštićenoj vanjskoj površini nasprejale smo prasicu i ostavile da se posuši 45 minuta. Jedan sloj boje je bio dovoljan. Čep koji glumi nos prasice smo ofarbale u crno-zlatni "galaxy" - cijeli čep u crno i onda samo jedan mali špric zlatne izdaleka nakon 15 minuta sušenja.
Dok smo čekale da se boca posuši, od komada kartona smo izrezale oči i uši prasice, te ih crnom temperom obojale u crno. [Tip] Pri ruci nismo imale tanji karton niti filc, koji bi sigurno bili još bolji za pedantniji završni dojam.
S obzirom na to da nam je prva, zaključujemo da smo zadovoljne rezultatom.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.