Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
LED rasvjeta za ormar
... ... ... 
Korak po korak
0
12446
LED rasvjeta za ormar
Složit ćete se sa mnom da tamni ormari ujutro nimalo ne olakšavaju odabir odjeće. Upravo sam zato odlučio ugraditi LED rasvjetne trake u ormar - kako bih lakše odabrao što obući, a što ne.
Što nam je potrebno za napraviti LED rasvjetu: lemilica, lem (Tinol), adapter (izvor napajanja), LED traka, osnovni alat, par žica
Kako LED-ice ne bih zgorile trebamo odabrati adapter. Preporuča se 12Volti i do 1 amper. Specifikacije adaptera pogledati na poleđini adaptera.
Prvo biste trebali pripremiti žice za lemljenje. Uklonite gumu sa žice, ali ne predugačko.
Odmotajte LED trake koliko vam treba. Kada ste odredili koliko, režete traku tamo gdje je označeno za rezanje. Poželjno je malo i izbrusiti bakreni krug koji je predviđen za lemljenje. I da, pokušajte ne zapaliti stol kao što sam ja napravio svaki put kad bih radio slične stvari… :(
Vrijeme je za lemljenje. Prislonite žicu i tinol (lem) na bakreni krug te lagano zagrijavajte dok se lem ne rastopi i poveže sve. Isto napravite i s drugom žicom na bakrenom krugu pored.
Dodat ćemo i prekidač. Stavite ga između crvene žice ledica i crvene žice napajanja. Prekidač ima dvije ‘nogice’ na koje se zaleme te dvije žice.
Kada otvorite ormar moći ćete sve jasno vidjeti zahvaljujući LED traci koja pruža odlično osvjetljenje.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.