Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Vodootporna navlaka za sjedalo bicikla
... ... ... 
Korak po korak
0
2059
Vodootporna navlaka za sjedalo bicikla
Nema lošeg vremena za bicikl, samo neprikladne opreme. Svakako biste sjedalo trebali zaštiti od kiše ili snijega, a bilo bi sjajno kada to ne bi bila obična vrećica, koju znamo viđati po gradu. Ova je navlaka napravljena od starog zastora za tuš, a možete je i ručno sašiti.
Stari zastor od tuša ili bilo koja druga vodootporna tkanina, igla i konac, škare, krojački metar, ravnalo, olovka ili krojačka kreda za označavanje
Prislonite sjedalo bicikla na tkaninu, nacrtajte njegov obris (držite olovku okomito što više možete) i označite sredinu gornjeg i donjeg dijela. Režite dva centimetra izvan tog ruba.
Izmjerite sjedalo (širina ovog bila je šest centimetara), dodajte mu još četiri i upravo vam to treba biti širina trake koju ćete odrezati.
Vrijeme je da zašijete ta dva dijela. Obavezno počinjete od sredine, koju ste prethodno označili na gornjem dijelu. Višak tkanine odrežite i zašijete.
Postoji jedan krojački trik. Ako ne želite da vam se tkanina nabire, na oblim dijelovima samo malo zasjeckajte rubove. ;)
Napravite rub, u koji ćete uvući gumu ili trakicu.
Izmjerite koliko vam je gume potrebno, a zatim je uvucite. Najlakši način da to napravite je da na jedan dio gume zabodete zihericu. Zavežite je na krajevima.
Spremni ste za vožnju! :)
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.