Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Gusarska škrinjica
... ... ... 
Korak po korak
0
1147
Gusarska škrinjica
Gusarska drvena škrinjica od jelovih dašćica ojačana metalnim okovima.Kako je škrinjica napravljena kao svadbeni poklon, u nju je novac koji je bio namijenjen za dar promijenjen u banci u kovanice po 1, 2 kn te je time napunjena pa ispada kao škrinja s blagom.
Drvena gusarska škrinjica je napravljena od jelovih dašćica međusobno zalijepljenih tiplama fi 8mm i stegnutih stegama nakon rezanja na mjeru stolnim cirkularom i brušenja el. brusilicom. Drvo je premazano lazurom za drvo i polakirano mat lakom za čamce.
Metalni dijelovi- ručkice, lokot, pantovi, vijci i čavlići se kupe u obližnjoj željeznariji. Metalni okov je od stare bačve koji se izreže kutnom brusilicom ili ručnom pilom za željezo. Da bi se postigao rustikalni starinski gusarski izgled metalne dijelove treba namočiti u solnu kiselinu petnaestak minuta da se dobije korodirani, istrošeni izgled. Metalni dijelovi se također mogu polakirati jednim slojem laka da ne prljaju ruke, stolnjak ili odjeću na dodir, odnosno da ne puštaju hrđu.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.