Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Dnevni boravak
... ... ... 
Korak po korak
0
1295
Dnevni boravak
Dnevni boravak masiv -jelovina i ploča lamelirana bukva
Drvo za izradu: daske jelovina, letve 8x4cm jelovina, lamelirana ploča bukva debljine 4cm. Sve plohe su spajane i ljepljene drvenim keksima (keksericom) i tiplama fi 8mm. Plohe su obrađene el. brusilicom i izrezane na mjeru stolnim cirkularom. Rubovi su obrađeni ručnom glodalicom. Završni premaz je lazur za drvo u više boja i mat lak za čamce u tri sloja. Između slojeva je potrebno brušenje brusnim papirom granulacija 320-400.
Okviri za vrata su spojeni tehnikom pero-utor, a glodalicom je napravljen utor za staklo koje je s unutrašnje strane pričvršćeno tankim letvicama. Vrata su izvedena standardnim pantovima fi 35mm , a klizna vrata plastičnim vodilicama. Ladice su na običnim vodilicama smeđe boje. Glavni regal ispod TV-a nema stražnju stranu zbog el. kablova uređaja.
Elemenat s rasvjetom ima set LED lampica koje su kupljene u elektromaterijalu. Okrugli drveni štapovi su kupljeni u Bauhausu fi 30mm te stolnom poteznom pilom (može i ručnom) odrezani na mjeru te dodani elementima kao njihov konstrukcijski dio.
Polica za knjige u obliku kvadrata je napravljena spajanje ploha tzv '' cink spojem'' (finger joint), napravljenim na Wolfkraft šabloni i ručnom glodalicom.
Staklo 3mm debljine je izrezano na mjeru kod staklara. Mutno, pjeskareno staklo daje bolji efekat od čistog stakla. Na stoliću je staklo debljine 6mm (što deblje to bolje - zbog pucanja).
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.