Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Lovački ormar
... ... ... 
Korak po korak
0
1130
Lovački ormar
Lovački ormar napravljen od jelovih daski boja trešnja.
Ormar je u potpunosti napravljen od jelovih daski. Površina je obrađena ručnom el. brusilicom, a daske međusobno spojene i zaljepljene drvenim keksima (keksericom). Stolnim cirkularom su daske izrezane na mjeru i međusobno spojene drvenim tiplama fi 8mm.
Rubovi ploha su obrađeni ručnom električnom glodalicom i glodalima raznih profila, kao i udubljeni okvir na prednjim vratima. Motiv lovca s psom i jelena na vratima je prvo nacrtan olovkom, a zatim izrezbaren malom električnom modelarskom glodalicom s širokim kugličastim glodalom, čime je postignut efekt udubljenja rubova tj. linija slike. Vrata su izvedena standardnim pantovima fi 35mm te je montirana bravica s ključem radi nedostupnosti oružja djeci.
Unitrašnjost su pregrade za odlaganje raznih lovačkih stvari na jednoj strani i puški na drugoj strani. Utori za puške su napravljeni ubodnom pilom. Završni premaz je lazur za drvo boja trešnja i sjajni lak za čamce u tri sloja. Ovdje bi bilo bolje da je lak mat ili polumat radi boljeg rustikalnog izgleda.
Jednostavne pločice za lovačke trofeje napravljene od jelovine i hrastovine. Debljina pločice 13mm. Nakon obrade dašćice el. brusilicom, ubodnom pilom se izreže željeni oblik po isprintanoj šabloni. Sa stražnje strane se zabije trokutić za vješanje na zid, a trofeja se zalijepi silikonskim kitom i ojača vijkom sa stražnje strane. Završnui premaz lazura za drvo i lak za čamce.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.