Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Kutije drvene razne
... ... ... 
Korak po korak
0
1713
Kutije drvene razne
Razne drvene kutije od više vrsta drva i tehnika obrade
Ove kutije su izrađene od jelovine i oraha te njihovih kombinacija. Kod prve kutije izrezane trake jelovine i oraha su međusobne zalijepljene pritiskom u stegama te izrezane i spojene također ljepilom i stegama. Kod druge kutije su svrdlima za pantove izbušene rupe u kutiji različitih standardnih promjera u koje su umetnuti i zalijepljeni čepovi (orah) izrađeni posebnim svrdlima za čepove. Rupe i čepovi se rade na stolnoj bušilici uz obavezno učvršćivanje materijala koji se buši. Treća kutija je ukrašena utorima koji su napravljeni na stolnoj glodalici i završno obojana bijelom bojom . Način otvaranja je pant pločice. Kod četvrte kutije su napravljeni utori stolnom glodalicom u koji su umetnute i zaljepljene uske trake (orah) radi dodatne dekoracije.
Unutrašnjost jedne kutije je obučena u čoju (materijal na biljarskom stolu) da se izbjegnu oštećenja nakita i radi nečujnosti kod stavljanja nakita u kutiju. Ovdje se vide i dva različita načina otvaranja- jedan je s pant pločicama, a drugi s običnom trakom od rolete pričvršćene čavlićima sa širokom glavom.
Sve kutije su završno premazane lakom na bazi vode u dva sloja. Između slojeva je potrebno prebrusiti brusnim papirom fine granulacije oko 320- 400.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.