Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Hranilica za ptice
... ... ... 
Korak po korak
0
2087
Hranilica za ptice
Svake zime u vrtu postavimo hranilicu za ptice, kako bi im se povećale šanse za preživljavanje. Ove smo se godine odlučili za malo zabavniju varijantu... :)
Treba vam prazan karton od mlijeka, dva čepa, skalpel, kist i boja (ja sam odabrala zelenu i narančastu za kljun - nemojte bojati jarkim bojama jer se toga ptice boje),
Označite na kartonu gdje treba rezati (naprijed su vrata i sa strane u obliku krila) i izrežite skalpelom.
Obojajte karton. Meni su trebala tri sloja kako bih prekrila sve. Ako budete stavljali više slojeva, uvijek pričekajte da se prethodni dobro osuši.
Kada se dobro osuši karton, nalijepite čepove kao oči. Od viška kartona napravite kljun (trokut).
Ako planirate objesiti vašu hranilicu (mi ćemo je postaviti na stup), svakako bi bilo dobro a napravite dio na koji će ptičice moći stati. Komadić drveta, štapić, bilo što. Zalijepite ga ljepilom, a kad se posuši dodatno sve osigurajte nekakvom ljepljivom trakom.
Komentari
Još nema komentara
Iskonstrukcije.hr stranica koristi kolačiće

Neki od kolačića (cookies) su nužni za ispravan rad naših stranica, dok drugi poboljšavaju vaše korisničko iskustvo.

Predlažemo prihvaćanje preporučenih postavki, a niže ih možete kontrolirati i prilagođavati, pa i kasnije mijenjati klikom na link iz footera.

  • Nužni kolačići omogućuju ključne funkcionalnosti na iskonstrukcije.hr stranicama. Mogu se deaktivirati samo kroz postavke vašeg internetskog preglednika.