Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Domaći falafel
... ... ... 
Korak po korak
0
924
Domaći falafel
Postoji mnogo recepata za falafel na interetu i gotovo svaki ima nešto drugačije. Ovo je najjednostavnija kombinacija koju sam izvukla iz više recepata i početnička verzija koju svatko može napraviti. Začine možete mijenjati u količinama po želji.
Sastojci: kuhani, iscijeđeni slanutak, češnjak, luk, peršin, sol, papar, čili, kim, maslinovo ulje, brašno, voda. Recept: Skuhajte i iscijedite 500 gr slanutka. Nasjecite dva luka, nekoliko češnji češnjaka - po želji i peršin. Pripremite i ostale začine: sol, papar, kim, čili, te maslinovo ulje. Ubacite sve u jednu smjesu i pomoću blendera ili štapnog miksera izmješajte dok ne dobijete glatku i homogenu smjesu. Ukoliko nije dovoljno glatka i homogena (kao namaz), dodajte još maslinovog ulja. Smjesu ostavite da stoji 30 min. Nakon toga počnite oblikovati kuglice - falafele. Prije pečenja, ubacite kuglice u brašno kako se ne bi raspale tijekom pečenja. Zagrijte ulje (suncokretovo) te kada se ugrije, ubacite falafele u duboko ulje. Kada poprime zlatnu boju sa svih strana, možete ih izvaditi. Premjestite ih na papirnati ručnik kako biste ocijedili višak ulja. Servirajte s tortiljama, kruhom ili čime god želite, uz umake i svježe povrće. Ja sam koristila obične slane palačinke (umjesto tortilja), tahini namaz, vegansku majonezu, svježe zelje i luk. Dobar tek!
Komentari
Još nema komentara