Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Zapečene punjene tikvice
... ... ... 
Korak po korak
0
592
Zapečene punjene tikvice
Jednostavno, brzinsko a zanimljivo jelo sa sezonskim povrćem!
RECEPT: Sastojci: mrkva, paprika, luk, češnjak, rižino vrhnje za kuhanje, tikvice Začini: sol, papar, bosiljak, peršin Narežite tikvice na pola po dužini, izdubite unutrašnjost i ostavite je za kasnije. Na zagrijanom ulju predinstajte luk i češnjak, zatim mrkvu i papriku. Dodajte malo vode i miješajte. Ponavljajte nekoliko puta, odnosno, dok povrće ne omekša. Dodajte i unutrašnjost tikvica u smjesu, dodajte još malo vode i sve zajedno promiješajte. Dodajte i začine u mix te ostavite smjesu na laganoj vatri 10-15 minuta. Kada je mix za punjenje spreman - počnite puniti tikvice! Kada napunite tikvice sa smjesom, prelijte ih s malo rižinog (ili sojinog) vrhnja za kuhanje. Zagrijte pećnicu na 180°i stavite tikvice unutra. Pecite otprilike 20 minuta ili dok ne vidite da su tikvice pečene (trebale bi dobiti čvrstu koricu!). Dobar tek!
Komentari
Još nema komentara