Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Veganska pizza i domaće tijesto za pizzu
... ... ... 
Korak po korak
0
530
Veganska pizza i domaće tijesto za pizzu
Kako napraviti domaće tijesto za pizzu :)
Sastojci za tijesto: - ½ kvasca - ½ kg bijelog glatkog brašna - Par žlica ulja - Šalica vode - Žlica šećera - Žlica soli Sastojci za pizzu: - Umak od rajčice, tikvice, luk, kiseli krastavci, svježa rajčica, svježa salata, veganski sir (parmezan) - Začini: sol, papar, bosiljak, origano Postupak: U malo mlake vode otopite pola kvasca i pustite 5 minuta da odstoji. U posudu stavite pola kile brašna, te dodajte otopljeni kvasac, vodu, ulje, šećer i sol. Sve zajedno pomiješajte dok ne oblikujete kompaktnu smjesu. Pokrijte smjesu čistom krpom i ostavite tijesto da se diže 30 – 45 min. Ova količina tijesta dovoljna je za 2 ili 4 pizze, ovisno koliko debelo tijesto želite. Tijesto koje vam ostane možete zamotati u prijanjajuću foliju i spremiti u hladnjak. Kada se tijesto digne, ponovo ga izmjesite sve dok ne nestanu svi mjehurići i grudice i dok ne dobijete glatku i kompaktnu kuglu. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenu podlogu i možete početi stavljati sastojke! Na vegansku pizzu može ići bilo koje povrće, super je i sa grahom, kukuruzom, paprikom, gljivama, graškom... Stavite povrće po želji, a u mom slučaju koristila sam: umak od rajčice, luk, tikvice, kisele krastavce, svježu rajčicu, svježu salatu (matovilac) i veganski parmezan. Prije nego stavite pizzu u pećnicu, mora biti ugrijana na maksimum kako bi se tijesto diglo. Kada je ugrijana, ubacite pizzu u pećnicu i ostavite na maksimalnoj temperaturi prvih 10 min, a nakon toga smanjite na 180° i pecite oko 30 min, odnosno, dok tijesto ne bude gotovo. Izvadite, servirajte i uživajte! :D
Komentari
Još nema komentara