Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Veganska sarma
... ... ... 
Korak po korak
0
949
Veganska sarma
Sarma u bezmesnoj varijanti!
VEGANSKA SARMA Sastojci: Mrkva, luk, češnjak, riža, dimljeni seitan, sojine ljuskice, ulje, začini (sol, papar, crvena paprika), kiselo zelje. Postupak: Na ulju prepržiti luk, zatim češnjak, zatim mrkvu. Dodavati vode dok sve ne omekša. Dodati i rižu (koju smo prethodno namočili) i sve zajedno kuhati dok ne omekša. Skuhati sojine ljuskice u posoljenoj vodi, ocijediti te prodinstati na mješavini luka, češnjaka, mrkve i riže. Dodati začine u smjesu: sol, papar, crvena paprika i sve zajedno promiješati. Nakon što sve omekša i prokuha, ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi, punimo listove zelja sa mješavinom. Moraju biti čvrsto stisnuti kako se sarma ne bi raspala. Postavljamo ih jedne do druge u posudu (opet čvrsto i nabijeno da se ne raspadne). Za bogatiji okus, između sarmi možemo dodati i komadiće dimljenog seitana. Sve zajedno prelijemo sokom od rajčice i vodom, te dodamo lovorov list i kuhamo cca 1 - 1,5 sat. Servirajte s krumpirom i uživajte!
Komentari
Još nema komentara