Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
POVRTNE (VEGANSKE) LAZANJE
... ... ... 
Korak po korak
0
1036
POVRTNE (VEGANSKE) LAZANJE
Kako napraviti lazanje bez životinjskih proizvoda - uključujući i veganski bešamel! Brzo, jednostavno i bez skupih sastojaka :)
Ove sam lazanje punila sa veganskim bolonjezom, te dvjema vrstama tikvica - zelenim i patišonima. Prvi korak; napravite veganski bolonjez - pogledajte kako; https://www.youtube.com/watch?v=bNvyds-_jho. Drugi korak; pripremite i ostale sastojke; sitno nasjeckajte tikvice i rajčicu. Punite lazanje na nekoliko "katova" a svaki "kat" neka bude drugo punjenje; malo bolonjez, malo tikvice i tako do kraja. Na kraju, radite bešamel umak. U mojoj verziji, koristila sam običan margarin, odnosno "Margo" kocku koju sam otopila u malo vode te dodala začine i sve zajedno prelila preko lazanja. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite oko 40 min, no svejedno provjeravajte kako vam ne bi zagorilo (nije svaka pećnica ista :)). Pet minuta prije kraja, na vrh možete dodati i svježe rajčice za dekoraciju. Pet minuta joj je dovoljno da omekša a neće zagoriti. I to je to :) Korak po korak postupak se može vidjeti u videu. p.s. koristila sam gotovo tijesto za lazanje, a soju možete nabaviti u bilo kojem većem dućanu. Možete koristiti i sojine ljuskice (kao u videu za bolonjez), ili ove veće komadiće. Dovoljno ju je prokuhati u vrućoj vodi 5-10 minuta i začiniti i spremna je za daljnju uporabu. Sve naravno prodinstati :) p.p.s. ako nećete da vam se lazanje zaljepe za pleh ili da ispod budu pregorene, umjesto ulja namažite pleh s margarinom.
Komentari
Još nema komentara