Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Dizano tijesto i štrudla od jabuka (bez jaja i mlijeka)
... ... ... 
Korak po korak
0
3335
Dizano tijesto i štrudla od jabuka (bez jaja i mlijeka)
Kako napraviti domaće dizano tijesto (bez jaja i mlijeka) i štrudlu od jabuka!
Kako napraviti domaće dizano tijesto (bez jaja i mlijeka) i štrudlu od jabuka! Ovo je super kolač za bilo koju prigodu, a jako ga je jednostavno napraviti! Najduže traje priprema tijesta, ali ni to nije problem nakon malo vježbe. Sastojci za tijesto: 1 kockica kvasca, topla voda, šećer, sol, brašno, suncokretovo ulje. Rastopite jednu kockicu kvasca u 1 dcl tople vode. Dodajte malo soli i pustite 10-tak minuta da odstoji na toplom mjestu pokriveno sa čistom krpom. Nakon toga dodajte i ostale sastojke za tijesto; brašno, topla voda, suncokretovo ulje, sol, šećer. Dobro sve promiješajte i "istucite" smjesu (kao u videu), dok ne nestanu svi mjehurići iz tijesta. Tijesto mora biti u čvrtoj smjesi. Možete pokriti sve sa još malo brašna i stavite čistu krpu preko lonca te ostavite 40 min da se tijesto digne. Nakon toga, tijesto je spremno! Sastojci za punjenje: Jabuke, šećer, cimet, orasi. Za punjenje uzmite par jabuka (količina po želji), ogulite i oribajte. Ocijedite ali ostavite sok od jabuka za kraj. Kad ocijedite, u smjesu dodajte i šećera, cimeta i oraha. Sve zajedno promiješajte i s time punite tijesto. Pleh namažite s margarinom prije nego što stavite tijesto u njega. Ugrijajte pećnicu na maksimalnu temperaturu i tek kada je potpuno zagrijana, ubacite štrudlu. Prvih 15 minuta pecite na maksimalnoj temperaturi kako bi se tijesto diglo, a nakon toga smanjite temperaturu na 180 stupnjeva. Prije stavljanja u pećnicu, dodajte margarin i po vrhu štrudle, kako bi korica dobila boju i dodatni okus. Kad je sve gotovo (nakon nekih 30 min), prelijte štrudlu s ostatkom soka od jabuke i dodajte još šećera u prahu na vrh (ili cimeta), te ostavite u pećnici još desetak minuta na manjoj temperaturi (oko 150 stupnjeva). I servirajte :)
Komentari
Još nema komentara