Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Bor od filca
... ... ... 
Korak po korak
0
7963
Gost iskonstruktor
Bor od filca
Filc je idealan materijal za raditi s njime u ovo hladno vrijeme. Izradi tople Božićne ukrase za bor ili dekoriranje poklona.
Za izradu bora: filc, vata, ukrasni cimet štapići ili suhe grančice, vruće ljepilo, ravnalo, flomaster, škare Za ukrašavanje bora: komadići bijelog platna ili platnene ukrasne trake, konac za vezenje (ili neki drugi malo deblji konac, vuna,..), igla, ukrasne trake po izboru, tinta, pečati, sitne dekoracije kao što su gumbi, drveni ukrasi Napomena: umjesto tinte i pečata možeš koristiti flomaster i rukom ispisati poruke
Presavini filc tako da dobiješ dva sloja jedan na drugome i iscrtaj linije na način kako je prikazano, tako ćeš ekonomično iskoristiti svaki centimetar filca. Nakon što izrežeš filc po linijama, dobit ćeš jednake trokute.
Pomoću igle i konca napravi ukrasne šavove u obliku grana. Kako bi ti bilo jednostavnije postići ravne linije, možeš ih iscrtati običnom olovkom, tako da se kasnije ne vide ispod konca. Postoji i "fantom flomaster" za ovakve namjene, ostavlja ljubičasti trag, a nakon nekog vremena potpuno izblijedi s tkanine.
Nakon što su obje strane ukrašene, preostaje još spojiti ih. Možeš ih sašiti, no jednostavnije je zalijepiti ih vrućim ljepilom. Na sredinu tkanine stavi vatu i nanesi vruće ljepilo na rubove bora i na dio stabla koji ulazi u bor i slijepi ih zajedno.
Od bijelog platna izreži trake i ukrasi ih tekstom po izboru. Za to možeš koristiti gotove pečate i tintu ili ispisati tekst po želji sa flomasterom.
Na kraju drvce još možeš dodatno ukrasiti gumbima ili gotovim drvenim ukrasima, za koje ujedno pričvrstiš i traku za vješanje.
Komentari
Još nema komentara