Pretraživanje Nova Iskonstrukcija
Božićna zvijezda
... ... ... 
Korak po korak
0
3149
Gost iskonstruktor
Božićna zvijezda
Izradi lijepu dekoraciju koja će unjeti Božićni ugođaj u tvoj dom.
Idealna prilika da prošećete do šume, udahnete svježeg zraka i prikupite suhih grana, minimalno vam ih je potrebno 5. Ako ćete zvijezdu izrađivati od tanjih grančica, možete ih staviti više na jedan krak. Još vam je potrebna akrilna boja (bijela i srebrna), kist, LED lampice i špaga.
Grane očistite od eventualnih kvrga, grančica i zemlje kako bi se boja bolje primila i obojite ih bijelom akrilnom bojom. Boju nanosite u više tankih slojeva, brže će se osušiti, a i ljepše će na kraju izgledati.
Grane složite u zvijezdu i vežite jedan po jedan krak špagom, dok ne dobijete stabilnu konstrukciju.
Na kraju vam je preostalo omotati lampice oko grana, upaliti ih i uživati u ugođaju koji stvaraju.
Ako koristite lampice na baterije, kutijicu možete sakriti dodatnim ukrasom na zvijezdi. Možete iskoristiti neki već postojeći ili ga izraditi sami. Napravite šablonu za zvijezdu od papira i prenesite je na karton. Bit će vam potrebna i vrpca kojom možete ukras učvrstiti.
Srebrnom (ili bojom po izboru) obojite ukras od kartona s obje strane i ostavite da se osuši.
Kutijicu s baterijama namjestite tako da visi sa vrha zvijezde i na nju tada pričvrstite ukras. Možete se poslužiti ukrasnom vrpcom ili obostrano ljepljivom trakom. I vruče ljepilo može poslužiti, samo pripazite da ne nanesete previše i oštetite kutijicu s baterijama. Na ovaj način kutijica je skrivena, no dostupna je za lako gašenje lampica i mjenjanje baterija.
Komentari
Još nema komentara